Österreichischer Bediensteter und die Rechtsstaatlichkeit in Ungarn - Osztrák köztisztviselő és a magyar jogállamiság

Kinderrechte in Ungarn - Gyermekjogok Magyarország

Kinderrechte in Ungarn - Gyermekjogok Magyarország

Nyílt levél Baranyi Krisztina polgármester asszonyhoz és Döme Zsuzsanna alpolgármester asszonyhoz

köszönet és javaslat a FESZGYI társadalmi monitoringjára

2020. február 09. - Homeschool2020

Tisztelt Baranyi Krisztina polgármester asszony! Kedves Krisztina!
Tisztelt Döme Zsuzsanna alpolgármester asszony! Kedves Suzi!

Elöljáróban szeretnék gratulálni a választási győzelemhez és a munkához sok sikert kívánni.

Továbbá – a szomszédos kerületből – szeretnék gyermekeim nevében is köszönetet mondani Ferencváros gyermekek iránti odafigyelést tükröző kulturális életéért, nagyszerű szakmai hozzáértéssel és emberséggel megszervezett rendezvényeiért, amelyeken mindig örömmel veszünk részt. Rendszeresen járunk a MÜPA-ba, a Nemzeti Színházba, a Börzsöny utcai Könyvtárba, a Dési Huber István Művelődési Házba, a ferencvárosi játszóterekre. Köszönjük azt, hogy a szomszédos Ferencvárosban is mindig szívesen látnak bennünket a sokszínű gyermekprogramokon. Legutóbb az Aranyszamár Bábszínház inspiráló előadásában láthattuk a Berg Judit művéből készült Mesék a Tejúton túlról című darabot a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Dési Huber István Művelődési Ház szervezésében, a József Attila Közösségi Házban. (https://www.youtube.com/watch?v=N7JixoMr9h8,https://www.facebook.com/desimuvhaz/photos/pcb.2866490273372766/2866487143373079/?type=3&theater) A bábjáték éppen arról szól, hogy emberséggel bármely nehézség leküzdhető, bejárható a „Bátrak útja”. Köszönjük, Ferencváros!

Köszönettel Suziék kezdeményezéséért, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt 2019-es támogatási pénzének elköltésére kiírt pályázatáért is (Rózsa Sándor II. Népi Közpénz Tékozló Alap, azaz RÓSÁNÉKÖTÉKA) és a projekt lelkiismeretes és segítőkész mentorálásért jómagam is továbbjutottam a 2. fordulóba (http://ketfarkukutya.com/?p=12929) egy olyan ötlettel, amelynek célja a hivatali ügyintézés monitoringja volt. Az ötlet projektmenedzserének is megküldöm ezt a levelet, hiszen neki is köszönöm a munkáját, javaslatait, támogatását.

Mára köztudomású, hogy a családjogi ügyintézés terén a bajba jutottaknak elképesztő hivatali ügyintézési anomáliákat kell elszenvedniük. Ez igaz a gyermekvédelemre, sajnos – esetem eddigi tapasztalatai alapján – a FESZGYI-re is. Ügyemet a FESZGYI-nél eddig Dobák-Kiss Tímea szakmai vezető asszony, Szendrei Ilona esetmenedzser asszony és dr. Anda Péter adatvédelmi tisztviselő úr intézte/intézi.

Ezért készséggel felajánlom – angolul és németül jól tudó jogász érintettként – önkéntes munkámat, hogy tekintsük át a FESZGYI gyermekvédelmi munkáját, esetleg kérjük ki az ügyfelek véleményét, mérjük az ügyfélelégedettséget, kérjük javaslataikat. Mert a FESZGYI – pl. esetemben – úgy értelmezi a feladatukat, hogy a gyámhivatali anomáliákat minden áron át kell hárítaniuk rám ahelyett, hogy – ez lenne a törvényi kötelességük – áttekintenék a jogi érveimet és segítenének elérni a törvényesség biztosítást. Törvényeink szerint sem a gyermekvédelem, sem a gyermekét/gyermekeit egyedül nevelő szülő nem köteles szolgai alárendeltként elviselni a gyámhivatal önkényes jogsértéseit, hanem - törvényeinkkel összhangban - joguk, sőt kötelességük bármely szükséges törvényes módon fellépni a gyámhivatali törvénysértésekkel szemben.

Álláspontom szerint nagyon szimpatikus lenne, ha nem söpörnénk szőnyeg alá a FESZGYI jelenlegi gyermekvédelmi anomáliáit, hanem elemeznénk azokat és helyreállhatna a törvényesség. Köszönöm. Ezt a munkát örömmel segíteném.

Most egy sürgős feladat lenne, hogy ne legyen 2020. 02. 10-én esetkonferencia, mert annak jogalapja tisztázatlan. Köszönöm. Részletek a kezdő blogbejegyzésben.

Gyermekeim is köszönik a segítséget, küldünk is egy téli szivárványos képet és azt üzenik, hogy mind a Ferencvárosba tervezett kalandpark, mind a görkori pálya szuper ötlet!

És köszönet azért is, hogy Polgármester asszony megosztotta a hallgatósággal a válása utáni sikeres újrakezdését (https://www.youtube.com/watch?v=kSKL0Ww_ow0). Magam is egyetértek azzal, hogy a válás után kell lennie új életszakasznak, amihez pl. esetünkben most az is kell, hogy a FESZGYI törvényesen járjon el ügyünkben. 

Köszönjük és minden jót kívánunk!

személyes adatok az e-papíron

P.S. Ezt a blogot – tekintettel a 2020. 02. 10-i időpontra - nagyon gyorsan készült el, amelyet magyar és német nyelven szeretnék folytatni, mert gyerekeim osztrák állampolgárok is és – törvényes jogérvényesítésül – az ügyet Ausztriában is tematizálni szeretném.

Valamennyi korábbi beadványomat fenntartom. Valamennyi észrevétel ismeretlen tettes(ek) ellen irányul.
Természetesen a teljes ügy teljes bizonyító erejű közokiratokkal dokumentált.

karacsonyi_szivarvany_editke_es_lacika_festmenye_1.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://intezmenyibantalmazasmonitoring.blog.hu/api/trackback/id/tr9315467074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása